Τα Συστήματα Υγραεριοκίνησης ZAVOLI


Τα Συστήματα Υγραεριοκίνησης ZAVOLI

Συστήματα Αεριοκίνησης ZAVOLI

Τα συστήματα αεριοκίνησης ZAVOLI, που στην Ελλάδα τοποθετούνται επίσημα και υποστηρίζονται μόνο από το δίκτυο GAS SERVICE®, εκφράζουν την πιο σύγχρονη και πιο αξιόπιστη τεχνολογία στην αεριοκίνηση.

Κατά την τοποθέτηση συστήματος αεριοκίνησης στο αυτοκίνητό σας δεν αλλάζει και δεν αφαιρείται τίποτα. Απλά προστίθενται κάποια εξαρτήματα, δίνοντας τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και το αέριο καύσιμο (Υγραέριο ή Φυσικό Αέριο).

Γίνεται, δηλαδή, απλή προσθήκη, χωρίς καμία απολύτως μετατροπή.
Τα σύγχρονα συστήματα αεριοκίνησης της ZAVOLI χωρίζονται σε 3 βασικές κατηγορίες, που προσαρμόζονται στις αντίστοιχες κατηγορίες κινητήρων.           

MultiPoint Injection:  Τοποθετούνται ειδικά μπεκ αερίου, χωριστά σε κάθε κύλινδρο, όπως ακριβώς στη βενζίνη, τα οποία τροφοδοτούν τον κάθε κύλινδρο χωριστά με την απαραίτητη ποσότητα καυσίμου. Η λειτουργία των μπεκ του αερίου, καθοδηγείται από τον εγκέφαλο του αερίου, δίνοντας τις αντίστοιχες εντολές όπως και ο εγκέφαλος της βενζίνης, επιτυγχάνοντας έτσι την τέλεια λειτουργία του κινητήρα με αέριο, όπως ακριβώς και στη βενζίνη. Το Σύστημα ZAVOLI για τους MultiPoint Injection Κινητήρες, περιλαμβάνει επίσης τις απαραίτητες «πλεξούδες» διακοπής λειτουργίας των μπεκ της βενζίνης, όσο και ειδικούς τύπους emulatore (προσποιητές ενίσχυσης), οι οποίοι διασφαλίζουν την ίδια ακριβώς λειτουργία του κινητήρα και με τα δύο καύσιμα  (Βενζίνη – Aέριο).              

Άμεσου Ψεκασμού (Direct Engine): Το Σύστημα είναι παρόμοιο με αυτή των MultiPoint Injection, με διαφορές ως προς το λογισμικό και τις ηλεκτρονικές εντολές στον εγκέφαλο (ECU) του Aερίου. Τα Συστήματα ZAVOLI για τους Άμεσου Ψεκασμού Κινητήρες είναι εξειδικευμένα για κάθε τύπο κινητήρα ξεχωριστά, ώστε να εφαρμόζονται τέλεια στις προδιαγραφές του κατασκευαστή, χαρίζοντας τα πλεονεκτήματα του άμεσου ψεκασμού και στο Aέριο.   

Υβριδικά: Το Σύστημα είναι παρόμοιο με αυτή των MultiPoint Injection. Το μόνο που αλλάζει είναι οι εντολές του λογισμικού στον εγκέφαλο του Aερίου, έτσι ώστε η λειτουργία του κινητήρα να είναι ακριβώς η ίδια είτε με το Aέριο, είτε με τη βενζίνη. Τα υβριδικά αυτοκίνητα, κινούνται με Aέριο μόνο τις στιγμές που θα χρησιμοποιούσαν βενζίνη. Η υπόλοιπη λειτουργία τους, παραμένει η ίδια.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης μιας μετατροπής διαρκεί από 1,5 έως 3 ημέρες (ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου)        

Η συντήρηση του Συστήματος γίνεται κάθε 20.000 km ή 12 μήνες από το προηγούμενο service.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Oι ίδιες εργοστασιακές επιδόσεις του οχήματος επιτυγχάνονται ΜΟΝΟ με τις ηλεκτρονικές ρυθμίσεις που πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους τεχνικούς της GASSERVICE® και είναι διαφορετικές, όχι μόνο για κάθε τύπο οχήματος, αλλά και για κάθε μοντέλο.

Οι δεξαμενές Αερίου της GAS SERVICE® για αυτοκίνητα είναι ειδικών προδιαγραφών και συνοδεύονται από πιστοποιήσεις, υποβάλλονται σε αυστηρούς ελέγχους και περνούν από ειδικά τεστ αντοχής, μία προς μία, για να αποκτήσουν αριθμό μητρώου, διάρκειας δέκα ετών για τις Δεξαμενές Υγραεριοκίνησης και 20 ετών για τις Δεξαμενές Φυσικού Αερίου Κίνησης.  

Δεξαμενή Υγραερίου
Οι δεξαμενές Υγραερίου έχουν χωρητικότητα από 35lit –110lit και η πλήρωση δεν υπερβαίνει το 80%. (πχ  Δεξαμενή 80lt / Γεμίζει με υγραέριο 64lt).    

Οι δεξαμενές χωρίζονται σε 2 βασικές κατηγορίες:    

Δεξαμενή κυκλική, τύπου ρεζέρβας:               
O τύπος αυτός τοποθετείται στον χώρο της  ρεζέρβας του αυτοκινήτου σας (εσωτερικά ή εξωτερικά) και καλύπτει όλο τον διαθέσιμο χώρο ρεζέρβας που διαθέτει το κάθε όχημα.          

Κυλινδρική δεξαμενή:       
O τύπος αυτός τοποθετείται :           
α. Στο χώρο αποσκευών    
β. Στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου
γ. Στο χώρο φόρτωσης εμπορευμάτων (επαγγελματικά οχήματα)            
δ. Στην καρότσα (ημιφορτηγά)         

Σε οποιονδήποτε χώρο και αν τοποθετηθεί η δεξαμενή, διαθέτει σύγχρονα συστήματα ελέγχου που εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του οχήματος με ασφάλεια και χωρίς καμία μυρωδιά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μόνο στο δίκτυο Συνεργείων GAS SERVICE®, μαζί με τη δεξαμενή, τοποθετείται ειδική μεταλλική βάση για κάθε τύπο δεξαμενής, ειδικά σχεδιασμένη για εύκολη αποσυναρμολόγηση. Η δεξαμενή ντύνεται με μοκέτα, η οποία διατηρεί την αισθητική του οχήματος.

Συστήματα ZAVOLI
H GAS DOXARA© και το Δίκτυο GAS SERVICE®, διαθέτουν για την ελληνική αγορά τις πλέον ποιοτικές λύσεις με τις Συσκευές ZAVOLI. Στη γκάμα της εταιρίας μπορείτε να βρείτε:

  • Συσκευές BORA by ZAVOLI, συσκευές για MultiPoint Injection κινητήρες 8ης γενεάς. Νέα Τεχνογνωσία, Νέες Δυνατότητες. Καινούριος Αναβαθμισμένος Εγκέφαλος (ECU) Υγραερίου Bora  – καινούριοι Αναβαθμισμένοι Εγχυτές (Μπεκ) Αερίου PANJET, παρέχουν νέες δυνατότητες και τη μέγιστη ωφέλεια σε κάθε τύπο κινητήρα
  • Συσκευές BORA LINEAS, συσκευές τεχνογνωσίας της GAS DOXARA© και της ZAVOLI, με το νέο Εγκέφαλο 8ης γενεάς Bora και τους Εγχυτές (Μπεκ) της αξιόπιστης 6ης γενεάς, τώρα σε ΤΙΜΗ ΣΟΚ!!!!
  • Συσκευές ALISEI Direct & BORA Direct, συσκευές για Άμεσου Ψεκασμού Κινητήρες (Direct Engines) με νέο Λογισμικό και απίστευτη οικονομία και για τους νέους Κινητήρες Άμεσου Ψεκασμού
  • Συσκευές ZAVOLI για κινητήρες Μονού Ψεκασμού και Καρμπυρατέρ.

        
ΔΕΞΑΜΕΝΗ
Το ΚΙΤ της δεξαμενής του υγραερίου (δεξαμενή, πολυβαλβίδα ασφαλιστικό, αεροστεγές περικάλυμμα, εξωτερική βαλβίδα πληρώσεως) είναι τα ίδια στους 4 παραπάνω τύπους συσκευών.

ΔΙΑΣΚΕΥΗ
Τοποθετώντας την συσκευή του υγραερίου σε οποιοδήποτε βενζινοκινητήρα, δεν αλλάζει και δεν αφαιρείτε τίποτα από το αυτοκίνητο, Απλά προσθέτονται κάποια εξαρτήματα, δίνοντας την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και το υγραέριο. Απλή προσθήκη δηλαδή και καμία απολύτως μετατροπή.

ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΣΚΕΥΗΣ          
Στα αυτοκίνητα με καρμπυρατέρ και μονού ψεκασμού, η τοποθέτηση της συσκευής υγραερίου διαρκεί λίγες ώρες (αυθημερόν). Στα full injection απαιτούνται 2συνήθως 2 εργάσιμες μέρες.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
Η συντήρηση του αυτοκινήτου με τν χρήση του υγραερίου δεν αλλάζει καθόλου από την προβλεπόμενη του κατασκευαστή. Η συσκευή του υγραερίου, ελέγχεται προληπτικά κάθε 25.000Km και η επισκευή ή η αλλαγή κάποιου εξαρτήματος δεν παρουσιάζεται πριν από τα 100.000Km. Το κόστος της πιθανής επισκευής είναι ελάχιστο.

Διακόπτης επιλογής καυσίμου        
Ο διακόπτης επιλογής καυσίμου, δίνει την δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει το καύσιμο το οποίο θα χρησιμοποιήσει. Ο διακόπτης επιλογής καυσίμου, τοποθετείται στο ταμπλό του αυτοκινήτου και επιτρέπει στον οδηγό αλλαγή καυσίμου οποιαδήποτε στιγμή (εν στάση ή εν κινήσει). Επιπλέον λειτουργεί και ως δείκτης στάθμης του ρεζερβουάρ (δεξαμενής) του υγραερίου, ενημερώνοντας τον οδηγό με φωτεινό Led.       

Για περισσότερες πληροφορίες για τις συσκευές ZAVOLI, πατήστε στα Banner που ακολουθούν.

 

alisei-logo    bora    GAS SERVICE by ZAVOLI logo


Εικόνες

Τα Συστήματα Υγραεριοκίνησης ZAVOLI